2015.12.09.
00:07

Írta: Vega Mami

Korianderes lencsefőzelék

Hozzávalók:
- 250g barna lencse (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/huvelyesek/bio-barnalencse-500g)
- 1/2 üveg paradicsomszósz (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/kesztermekek/eden-bio-paradicsom-pure-680g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5l víz
- 1 csomag koriander (http://www.culinaris.hu/item/koriander-doboz)
- 1ek só
- 1tk bors
- 1ek pirospaprika
- 1 babérlevél
- 2ek csicseriborsóliszt (http://www.biorganik.hu)

 

Elkészítés:
A barna lencsét beáztatjuk főzés előtti este. Olajon megdinszteljük a fokhagymát és ha enyhén megpirult felöntjük vízzel. Beletesszük a fűszereket. Főni hagyjuk kb. 3/4 órát, amíg a lencse megpuhul. Ha elfő a lé pótoljuk annyival, hogy a lencséket mindig ellepje a víz. A paradicsompüréhez adjunk egy kevés csicseriborső lisztet keverjük el csómómentesre majd öntsük a forrásban levő lencséhez fözzük tovább 10-15 percig. Tálaljuk sült szójavirslivel.

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék egytálétel vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://vegamami.blog.hu/api/trackback/id/tr98150742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása