2014.01.02.
22:50

Írta: Vega Mami

Pörkölt

p_rk_lt_1388339767.jpg_787x315

Hozzávalók:

Búzahúshoz:
- 125g búzasikér (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/lisztek-porok/naturganik-buzasiker-250g)
- Tamari szósz ízlés szerint (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/sok-sopotlok/bio-tamari-szojaszosz-250ml )
- 2ek durumliszt (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/lisztek-porok/bio-durumliszt--sima-1kg)
- bors
- majoranna
- 1ek Würzl (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/kesztermekek/bio-wurzl-folyekony-fuszer?cPath=1_25)

Búzahús elkészítése:
A tészta állagú ragacsos masszát állni hagyjuk kb.20 percig. Majd elfelezve hosszúkás alakzatba gyúrva megfőzzük 30 perc alatt. 
A megfőzött karfiolrózsa kinézetű alakzatokat felkockázzuk és így adjuk majd a hozzá... 

Pörkölt hozzávalók:
125g búzahús
1dl olaj
2dl víz
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
0.5ek só
1 tk bors
0.5ek pirospaprika
(1/2 paradicsom, 1szelet zöldpaprika)

Pörkölt elkészítése:
Felkockázunk egy fej hagymát és mellé teszünk egy gerezd fokhagymát átnyomva. A hagymákat együtt olajon megdinszteljük, majd rátesszük a felkockázott (kb. max. 1.5cm*1.5cm*1.5cm) búzahúst. Megforgatjuk a búzahúst a pirított hagymákban kicsit, majd felöntjük vízzel. Rakhatunk mellé egy fép paradicsomot és egy szelet zöldpaprikát is. 20 percig rotyogtatjuk ha elfogy a leve ptoljuk. 


 

Szólj hozzá!

Címkék: feltét vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://vegamami.blog.hu/api/trackback/id/tr235716420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása