2014.11.28.
16:25

Írta: Vega Mami

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:
- kb. 6-8 palacsinta
- 1 búzakolbász (http://www.gabonakolbasz.hu/hol-kaphato)
- mandulatej
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- pirospaprika

Palacsinta hozzávalók:
- rizstej
- víz
- tönkölybúzaliszt
- fehér liszt
- keményítő

Palacsinta elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük. Állni hagyjuk 10 percig, majd újrakeverjük és palacsintasütőben vagy teflonban vékonyra sütjük.

Palacsinta töltelék elkészítése:
Az egyharmad rúd kolbász 3/4-ét tegyük egy tálba és öntsünk hozzá kis vizet és mandulatejet majd botmixerrel addig keverjük amíg kenhető (nem folyós!) massza lesz belőle.

Palacsinta szaft elkészítése:
Dinszteljük meg a hagymát és öntsük fel 3dl vízzel majd a maradék 1/4 búzakolbászt rakjuk bele ill a kevés fűszereket majd lassan kissé besűrítjük 2ek liszttel, miközben botmixerrel simára keverjük.

A kisütött, langyos palacsinták egyik oldalát megkenjük körbe a töltelékkel és egymás mellé helyezzük egy tálkába (a négyszögletes a legjobb). Ha mind megvan a tetejére öntjük a kész szaftot (ami a sütőben még sűrűsödni fog) és berakjuk a sütőbe 20 percre hogy összesüljön. 

Szólj hozzá!

Címkék: egytálétel vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://vegamami.blog.hu/api/trackback/id/tr645720889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása