Hozzávalók:
- kb. 6-8 palacsinta
- 1 búzakolbász (http://www.gabonakolbasz.hu/hol-kaphato)
- mandulatej
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- pirospaprika
Palacsinta hozzávalók:
- rizstej
- víz
- tönkölybúzaliszt
- fehér liszt
- keményítő
Palacsinta elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük. Állni hagyjuk 10 percig, majd újrakeverjük és palacsintasütőben vagy teflonban vékonyra sütjük.
Palacsinta töltelék elkészítése:
Az egyharmad rúd kolbász 3/4-ét tegyük egy tálba és öntsünk hozzá kis vizet és mandulatejet majd botmixerrel addig keverjük amíg kenhető (nem folyós!) massza lesz belőle.
Palacsinta szaft elkészítése:
Dinszteljük meg a hagymát és öntsük fel 3dl vízzel majd a maradék 1/4 búzakolbászt rakjuk bele ill a kevés fűszereket majd lassan kissé besűrítjük 2ek liszttel, miközben botmixerrel simára keverjük.
A kisütött, langyos palacsinták egyik oldalát megkenjük körbe a töltelékkel és egymás mellé helyezzük egy tálkába (a négyszögletes a legjobb). Ha mind megvan a tetejére öntjük a kész szaftot (ami a sütőben még sűrűsödni fog) és berakjuk a sütőbe 20 percre hogy összesüljön.