Hozzávalók:
Egyszerűbb: 1 csomag szójavirslivel vagy
Klasszikushoz: Búzahússal
Búzahúshoz:
- 125g búzasikér (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/lisztek-porok/naturganik-buzasiker-250g)
- Tamari szósz ízlés szerint (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/sok-sopotlok/bio-tamari-szojaszosz-250ml )
- 2ek durumliszt (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/lisztek-porok/bio-durumliszt--sima-1kg)
- bors
- majoranna
- 1ek Würzl (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/kesztermekek/bio-wurzl-folyekony-fuszer?cPath=1_25)
Búzahús elkészítése:
A tészta állagú ragacsos masszát állni hagyjuk kb.20 percig. Majd elfelezve hosszúkás alakzatba gyúrva megfőzzük 30 perc alatt.
A megfőzött karfiolrózsa kinézetű alakzatokat felkockázzuk és így adjuk majd a hozzá...
Káposztához hozzávalók:
- 0.5kg savanyúkáposzta
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 ek piros paprika
- 1 ek köménymag
- 2db babérlevél
Székely káposzta elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük és a felkockázott búzahúst (vagy szójavirslit) rátesszük, kicsit összepirítjuk majd felöntjük 0.5 dl vízzel. Hozzáadjuk a káposztát és annyi levet öntünk még rá amennyi ellepi a káposztát. Rátesszük az összes fűszert megkeverjük és fedővel 30 percig rotyogtatjuk. Ha közbek elfő a leve ezt pótoljuk. és még 15 percig elpárologtatjuk igény szerint a levét.