2016.01.07.
21:07

Írta: Vega Mami

Tortilla chips-hez mártogatósok

Avokádó deep = Guacomole
1 avokádó
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
1 fél gerezd fokhagyma
1 csipet só, bors

Tejfölös deep: 
1 pohár tejföl (lehet növényi is)
1/2 gerezd fokhagyma (kinyomva)
4-5 vágatnyi snidling
1 csipet só, bors

Paradicsomos deep = Salsa
3-4 koktélparadicsom
1 ek olívaolaj
2 ek paradicsomszósz
1 tk chili
1 ek friss koriander
1/2 gerezd fokhagyma
1 csipet só, bors

 

Szólj hozzá!

Címkék: vegán mártogató

2016.01.07.
21:07

Írta: Vega Mami

Inyenc sali cékla csílokkal

Szólj hozzá!

2016.01.07.
21:07

Írta: Vega Mami

Olaszos szejtáncsíkok rízzsel

Szólj hozzá!

2016.01.07.
21:07

Írta: Vega Mami

Tejszínes brokoli tofuval

Szólj hozzá!

2016.01.07.
21:07

Írta: Vega Mami

Vegán 'Rizseshús'

Szólj hozzá!

2016.01.07.
21:07

Írta: Vega Mami

Cukkíni fasírt

Szólj hozzá!

2016.01.07.
21:07

Írta: Vega Mami

Spenot bulgurral

Szólj hozzá!

2015.12.09.
00:07

Írta: Vega Mami

Korianderes lencsefőzelék

Hozzávalók:
- 250g barna lencse (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/huvelyesek/bio-barnalencse-500g)
- 1/2 üveg paradicsomszósz (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/kesztermekek/eden-bio-paradicsom-pure-680g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5l víz
- 1 csomag koriander (http://www.culinaris.hu/item/koriander-doboz)
- 1ek só
- 1tk bors
- 1ek pirospaprika
- 1 babérlevél
- 2ek csicseriborsóliszt (http://www.biorganik.hu)

 

Elkészítés:
A barna lencsét beáztatjuk főzés előtti este. Olajon megdinszteljük a fokhagymát és ha enyhén megpirult felöntjük vízzel. Beletesszük a fűszereket. Főni hagyjuk kb. 3/4 órát, amíg a lencse megpuhul. Ha elfő a lé pótoljuk annyival, hogy a lencséket mindig ellepje a víz. A paradicsompüréhez adjunk egy kevés csicseriborső lisztet keverjük el csómómentesre majd öntsük a forrásban levő lencséhez fözzük tovább 10-15 percig. Tálaljuk sült szójavirslivel.

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék egytálétel vegán

2015.12.08.
22:11

Írta: Vega Mami

Vegán rakott krumpli

Hozzávalók:
1 rizs vagy zabtejszín vagy tejföl  (http://www.kiralygyogynovenyshop.hu/bio_zabkrem_tejszin_200_ml_the_bridge__1359)
1 paradicsom (karikára szeletelve)
1 hagyma (karikára szeletelve)
1/2 búzakolbász szeletelve (http://www.gabonakolbasz.hu/hol-kaphato)
3-4 nagyobb krumpli főzve majd karikára szeletelve
1 tk só
1/2 tk bors
reszelt sajt (vegán:http://biorganik.hu/index.php/noevenyi-sajtok-joghurtok/view/productdetails/virtuemart_product_id/472/virtuemart_category_id/34)

Elkészítés:
A főtt szeletelt burgonyát elhelyezzük alulra majd emeletenként lerakjuk a paradicsomot hagymát és a kolbászszeleteket. Minden emeletre öntsünk enyhén sózott borsozott tejszínt (vagy tejfölt). Majd az utolsó emeletet burgonyával és a megmaradt tejszínnek és reszelt sajttal zárjuk. Sütőben még 20-30 percig összesütjük 150-180 fokon, hogy a zöldségek megpuhuljanak sajt ráolvadjon megpiruljon. Akkor jó ha fortyog a leve ;).

Szólj hozzá!

Címkék: egytálétel vegán

2015.01.16.
11:13

Írta: Vega Mami

Kurkumás-paradicsomos cukkini

kurkum_s_paris_cukkini_1388697999.jpg_787x315

Kurkumás- paradicsomos cukkíni hozzávalók: 
1 cukkini
1 fej vöröshagyma
250g paradicsomszósz
1dl olaj
2dl víz
1 gerezd fokhagyma
0.5ek só
1 tk bors
0.5ek pirospaprika
1ek kurkuma   :o)

(1 paradicsom, 1szelet sárga kaliforniapaprika)

Elkészítése:
Felkockázunk a fej hagymát és mellé teszünk az egy gerezd fokhagymát átnyomva. A hagymákat együtt olajon megdinszteljük, majd rátesszük a felkockázott (kb. max. 1.5cm*1.5cm*1.5cm) cukkínit. Megforgatjuk a cukíniket a pirított hagymákban kicsit, majd felöntjük vízzel. Rakjuk mellé a felaprított paradicsomot és a paprikát is. Fűszerezzük, majd 20 percig rotyogtatjuk ha elfogy a leve pótoljuk. Ha a cukkini puhára főtt és kicsit lepirult felöntjük a paradicsomszósszal és még 10-15 percig rotyogtatjuk.

Táalás:
Rízzsel vagy árpagyöngyel tálaljuk.

1 komment

Címkék: köret feltét vegán