2015.01.16.
10:54

Írta: Vega Mami

Gyros tál

girost_l_1388877277.jpg_787x315

Búzahúshoz:
- 125g búzasikér (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/lisztek-porok/naturganik-buzasiker-250g)
- Tamari szósz ízlés szerint (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/sok-sopotlok/bio-tamari-szojaszosz-250ml )
- 2ek durumliszt (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/lisztek-porok/bio-durumliszt--sima-1kg)
- bors
- majoranna
- 1ek Würzl (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/kesztermekek/bio-wurzl-folyekony-fuszer?cPath=1_25)

Búzahús elkészítése:
A tészta állagú ragacsos masszát állni hagyjuk kb.20 percig. Majd elfelezve hosszúkás alakzatba gyúrva megfőzzük 30 perc alatt. 
A megfőzött karfiolrózsa kinézetű alakzatokat felkockázzuk és így adjuk majd a hozzá... 

Gyros búzahús csíkok hozzávalók:
125g búzahús apró csíkokra vágva 
1 fokhagyma
1/2ek pirospaprika
1 csipet só
1 csipet bors

Gyros búzahús elkészítése: 
Megdinszteljük a kinyomott fokhagymát, és rászeleteljük csíkokra a búzahúst (kb. max. 7*7mm széles legyen) majd összepirítjuk. Megforgatjuk a búzahúst a pirított fokhagymákon és rászórjuk a fűszereket. 

 

A gyros ízlés szerint pitában, nankenyérben tálalhatjuk salátával, csalamádéval, hagymával, paradicsommal stb... ízlés szerint.

 

 

1

Szólj hozzá!

Címkék: egytálétel vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://vegamami.blog.hu/api/trackback/id/tr45734574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása