Búzahúshoz:
- 125g búzasikér (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/lisztek-porok/naturganik-buzasiker-250g)
- Tamari szósz ízlés szerint (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/sok-sopotlok/bio-tamari-szojaszosz-250ml )
- 2ek durumliszt (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/lisztek-porok/bio-durumliszt--sima-1kg)
- bors
- majoranna
- 1ek Würzl (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/kesztermekek/bio-wurzl-folyekony-fuszer?cPath=1_25)
Búzahús elkészítése:
A tészta állagú ragacsos masszát állni hagyjuk kb.20 percig. Majd elfelezve hosszúkás alakzatba gyúrva megfőzzük 30 perc alatt.
A megfőzött karfiolrózsa kinézetű alakzatokat felkockázzuk és így adjuk majd a hozzá...
Gyros búzahús csíkok hozzávalók:
125g búzahús apró csíkokra vágva
1 fokhagyma
1/2ek pirospaprika
1 csipet só
1 csipet bors
Gyros búzahús elkészítése:
Megdinszteljük a kinyomott fokhagymát, és rászeleteljük csíkokra a búzahúst (kb. max. 7*7mm széles legyen) majd összepirítjuk. Megforgatjuk a búzahúst a pirított fokhagymákon és rászórjuk a fűszereket.
A gyros ízlés szerint pitában, nankenyérben tálalhatjuk salátával, csalamádéval, hagymával, paradicsommal stb... ízlés szerint.
1