Gombapaprikás hozzávalók:
- 250g gomba
- 1 fej hagyma
- 1/2ek pirospaprika
- só
- bors
- petrezselyem
- 2ek rizsliszt (http://www.biorganik.hu) (fehérliszt)
- 2.5dl mandulatej (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/tejtermek-helyettesitok/bio-almendrola-mandula-ital-1000ml) (rizstej, szójatej)
- 3dl víz
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük majd hozzáadjuk a gombát és megforgatjuk az olajban lassan adagolva felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt tartjuk 20 percig ha elfő a víz pótoljuk hogy elfedje a gombákat majd az összekevert mandulatejes rizsliszt sűrítőt hozzáadjuk és addig keverjük, amíg sűrűbb nem lesz.
Fokhagymás hajdina zabbal, hozzávalók:
- 100g zab (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/gabonak/bio-zab-500g)
- 100g hajdina (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/gabonak/bio-hajdina-500g)
- 1/2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Főzzük meg a hajdinát és a zabot együtt vízben kb. 40 percig. Ha elfő a víz pótoljuk. Majd leszűrés után fűszerezzük és nyomjuk rá a fokhagymát.