2014.01.05.
00:44

Írta: Vega Mami

Gombapaprikás, fokhagymás hajndinás zabbal

gombapaprik_s_1388697933.jpg_787x315

Gombapaprikás hozzávalók: 
- 250g gomba
- 1 fej hagyma
- 1/2ek pirospaprika
- só
- bors
- petrezselyem
- 2ek rizsliszt (http://www.biorganik.hu) (fehérliszt)
- 2.5dl mandulatej (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/tejtermek-helyettesitok/bio-almendrola-mandula-ital-1000ml) (rizstej, szójatej)
- 3dl víz

Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük majd hozzáadjuk a gombát és megforgatjuk az olajban lassan adagolva felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt tartjuk 20 percig ha elfő a víz pótoljuk hogy elfedje a gombákat majd az összekevert mandulatejes rizsliszt sűrítőt hozzáadjuk és addig keverjük, amíg sűrűbb nem lesz.

 

Fokhagymás hajdina zabbal, hozzávalók:
- 100g zab (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/gabonak/bio-zab-500g)
- 100g hajdina (http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/gabonak/bio-hajdina-500g)
- 1/2 gerezd fokhagyma
- só
- bors

Elkészítés:
Főzzük meg a hajdinát és a zabot együtt vízben kb. 40 percig. Ha elfő a víz pótoljuk. Majd leszűrés után fűszerezzük és nyomjuk rá a fokhagymát. 

Szólj hozzá!

Címkék: köret feltét vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://vegamami.blog.hu/api/trackback/id/tr315721887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása